La Sala “Els Carlins” es troba situada dins d'un equipament cultural propietat de la Fundació Privada Cultura i Teatre, la qual, es responsable de la seva millora i manteniment. Aquest immoble - amb l'entrada pel carrer Sabateria- ocupa un espai comprès entre el carrer Sant Miquel, Sabateria, Pedregar i Beates.

Un espài escènic amb una capacitat de 400 persones, 286 a la platea i 114 a l'amfiteatre.

Si voleu llogar la sala ho podeu fer trucant al 938721924 o per correu elscarlins@elscarlins.cat

C/ Sabateria, 3-5
08240 Manresa
Tel. 93 872 19 24
elscarlins@elscarlins.cat

Veure mapa

Plànol de la sala (PDF)

 

L'immoble, del qual se'n té notícia desde el 1870, de bon principi ja era un espai d'esbarjo i activitat cultural.

L'any 1906, arriba en el local la Joventut Carlista Manresana. Un local amb un “ampli café saló” on s'hi celebraven diverses vetllades i activitats i possiblement d'un petit escenari, que en tot cas no satisfeia les expectatives dels nous inquilins. Per aquest motiu es començà l'ampliació de l'escenari i l'adequació d'un nou accés pel carrer Sabateria digne i espaiós.

Uns anys més tard, el 1910, tingué lloc la primera gran intervenció a l'immoble, però l'estructura actual de la sala es deu a la reforma de l'any 1947. En aquesta fase s'amplià la sala d'espectacles i es construeix un nou amfiteatre. El 1975 després d'un fort temporal el dia 27 de juliol de 1975 una forta ventada aixeca i esfondra el sostre de la Sala Els Carlins. Un ensurt que, per sort, no va tenir costos personals però si alts costos econòmics.

A partir de l'any 2001 i fins a dia d'avui, s'ha portat a terme un ambiciós Projecte de Rehabilitació amb l'objectiu de completar tots els serveis d'accessibilitat, complir tota la normativa de seguretat i guanyar nous espais i serveis per a les activitats. Una tasca que es veu reforçada a partir de l'any 2006 quan s'adquireix la propietat del teatre a través de la creació de la Fundació Cultura i Teatre, actual propietària i administradora de l'inmoble.